29-10-13, 09:58 AM | #141 | |||||||||||
نجم روايتي و أخصائية تغذية - و افضل طاهية في مسابقة المعجنات ومترجمة بقصر الكتابة الخيالية وفراشة متالقة في عالم الازياء والاناقة
| السلام عليكم ورحمة الله وبركاته صباح الخير يا حلويين هجرب انهاردة لاول مرة فتة الفراخ قريت الوصفة لقيتها حلوة وغير فتة اللحمة فقلت اجرب لو حد عايز الوصفة يقولي انزلها ان شاء الله | |||||||||||
30-10-13, 08:49 AM | #142 | |||||||||||
نجم روايتي و أخصائية تغذية - و افضل طاهية في مسابقة المعجنات ومترجمة بقصر الكتابة الخيالية وفراشة متالقة في عالم الازياء والاناقة
| السلام عليكم ورحمة الله وبركاته صباح الخير يا بنات امبارح الفتة كانت رهيييييييبة وراااااااائعة اللي حابب يغير انصحكم تجربوها فعلا تستاهل انهاردة ان شاء الله هعمل مكرونة وكبدة اسكندراني والحلو مهلبية | |||||||||||
01-11-13, 01:17 AM | #143 | |||
زائر
| اسكندر كباب السلام عليكم ورحمة الله انا سوف اقدم لكم وجبة تركية فاخرة وهي أسكندر كباب : هده الاكلة مشهورة فى تركيا وهى عبارة على شرحات لحم كبيرة بيسموها كباب والطبق كله بيسموه اسكندر كباب ويقدم بعدة اشكال احيانا يقدموه مع خبزة البيداء مقطع مكعبات وفوقه صوص الزبادى تما شرحات اللحم تما صوص الطماطم ويقدم بشكل تانى فوق البرغل او الرز الابيض ويقدمو معها زبادى ويصبو فوقها صوص صالصة طماطم بس انا قدمتها بدون زبادى المقادير... اول شى بنجهزو الكباب المقادير : نصف كيلو لحم مفروم ناعم نص دهن + 4 ملاعق سمميد او سمادينا ناعمة + 3 ملاعق زبادى + ملعقة فلفل احمر حار + ملعقة فلفل اسود صغيرة + ملعقة صغيرة سكر+ ملعقتين ونصف صغيرة ملح + ملعقة عصير ليمون الطريقة : نخلط كل المكونات فى افودبرسر"خلاط " مرتين او تلاتة مرات حتى يصبح زى العجينة ونضعه فى سلفر متل سويسرول الدجاج ويوضع فى الفريز عدة ساعات حتى يجمد تم يخرج ويقطع شرائح ويقلى فى شوية سمن او زبدة وطبعا بيكون مجهزين رز بلاو ابيض بدون لوز او زبيب توضع فوقه شرايح الكباب ونصبو فوقه شوية زبدة دايبة مع فلفلل احمر بودرة ويقدم مع سلطة وبطاطا مقلية وبالصحة عليكم والسلام عليكم ورحمة الله | |||
09-03-14, 06:38 PM | #144 | |||||||||||
مشرفة اسرة حواءوذات الذوق الانيق وفراشة متألقة،ازياء الحب الذهبي ..طالبة مميزة في دورة الخياطة جزء1وأميرة فستان الأحلام ولؤلؤة بحر الورق وحارسة وكنزسراديب الحكايات و راوي القلوب
| انا عملت النهار ده الحمصيص طريق عمل الحمصيص الغزاوى المقادير حمصيص ( 3 كيلو )ماتوهموش بالرطل لأنه بيهمط وبيعمل بس 3 أو 4 صحون كاسة شاي عدس حب بصلة كبيرة مفرومة مربعات صغير 7 فصوص ثوم مفرومة ناعم ربع قرن فلفل أخضر مفروم ناعم بهارات (ملح - فلفل أسود - كمون ) عصير ليمونة رشة زيت ذرة الطريقة ينقى الحمصيص أو يفرم متل السبانخ ويغسل بالماء جيدا ً كذا مرة لحد ما يبطل ينزل رمل ( ينظف عالآخر ) في طنجرة الطبيخ نضع رشة زيت الذرة والبصلة المفرومة والفلفل الأخضر ونحوسهم كويس لحد ما تتذبل البصلة ثم نضيف الحمصيص والعدس ويقلب على نار هادية ثم نضع ماء من المياة الحلوة يغطي المقدار السابق ولفوق شويه ولما يقرب يستوي نضع الملح والكمون والفلفل الأسود ونحركة وعندما يذاب جميعا ً نفرك بالمفراك لمدة 5 دقايق ثم بمقلاه نقلي الثوم برشة زيت ذرة وعندما تشقر نديرها فوق طنجرة خليط الحمصيص والعدس ويترك يغلي لمدة 2 - 3 دقائق ونطفي الغاز ومن ثم نعصر الليمونة فوقه ونقلب مع بعض وعند التقديم يسكب بطبق الأكل ويأكل صحه وهنا | |||||||||||
08-09-14, 08:22 PM | #146 | |||||||||
مشرفة مطبخ روايتي ومنتدى المكياج والعطور وأميرة التسالي و سليلـ/ـة قصر الكتابة الخياليّة و زهرة البحوث وفراشة متالقة بعالم الازياء والاناقةوفراشة ازياء الحب الفضي
| [/quote] شكلها حلو طيب ممكن الطريقة وشكرا | |||||||||
مواقع النشر (المفضلة) |
الكلمات الدلالية (Tags) |
انهاردة, هتطبخي |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|