عرض مشاركة واحدة
قديم 01-11-13, 01:17 AM   #143

الرغس
زائر

? العضوٌ??? »
?  التسِجيلٌ »
? مشَارَ?اتْي » n/a
Rewity Smile 1 اسكندر كباب

السلام عليكم ورحمة الله
انا سوف اقدم لكم وجبة تركية فاخرة وهي

أسكندر كباب :
هده الاكلة مشهورة فى تركيا وهى عبارة على شرحات لحم كبيرة
بيسموها كباب والطبق كله بيسموه اسكندر كباب ويقدم بعدة اشكال
احيانا يقدموه مع خبزة البيداء مقطع مكعبات وفوقه صوص
الزبادى تما شرحات اللحم تما صوص الطماطم ويقدم بشكل تانى
فوق البرغل او الرز الابيض ويقدمو معها زبادى ويصبو فوقها
صوص صالصة طماطم بس انا قدمتها بدون زبادى المقادير...
اول شى بنجهزو الكباب
المقادير : نصف كيلو لحم مفروم ناعم نص دهن + 4 ملاعق
سمميد او سمادينا ناعمة + 3 ملاعق زبادى + ملعقة فلفل احمر
حار + ملعقة فلفل اسود صغيرة + ملعقة صغيرة سكر+ ملعقتين
ونصف صغيرة ملح + ملعقة عصير ليمون
الطريقة : نخلط كل المكونات فى افودبرسر"خلاط " مرتين او
تلاتة مرات حتى يصبح زى العجينة ونضعه فى سلفر متل
سويسرول الدجاج ويوضع فى الفريز عدة ساعات حتى يجمد تم
يخرج ويقطع شرائح ويقلى فى شوية سمن او زبدة وطبعا بيكون
مجهزين رز بلاو ابيض بدون لوز او زبيب توضع فوقه شرايح
الكباب ونصبو فوقه شوية زبدة دايبة مع فلفلل احمر بودرة ويقدم
مع سلطة وبطاطا مقلية وبالصحة عليكم





والسلام عليكم ورحمة الله


  رد مع اقتباس